Vijesti

Snowboard Buvljak – subota 14.12. – prilika koja se ne propušta!

09.12.19 S obzirom da se nakon Prvog Snowboard Buvljaka, javila masa ljudi koja želi prodati korištenu snb opremu, odlučili smo ponoviti još jednom. Želiš da ti daska ode po dobroj cijeni, dođi na Prvi Snowboard Buvljak! Želiš dasku s iskustvom po najpovoljnijoj cijeni onda je Prvi Snowboard Buvljak pravo mjesto za tebe. Imaš staru dasku koja zna vozit, vezove koji se znaju sami zategnut, buce koje se same oblače i želiš to dobro utopiti!? Ili pak imaš malo para i želiš kupiti dobru rabljenu opremu?! Dođi na Prvi Snowboard Buvljak u subotu 14.12. od 10h do 14h.

Surf Shop nudi posao u prodaji!

04.12.19 Tražiš posao? U Surf Shopu se stvorila potreba za novim članom posade. Snowboarding, windsurfing, SUP i kajak su ti kul sportovi, a rad u Surf Shopu ti je oduvijek bio san. Smatraš da si kul trgovac. Excell tablice kužiš al" ti i ne trebaju s obzirom da računaš brže od kompa, uz to si najjači u kvartu i možeš ponijeti tri surf daske sam samcat pa ti si rođen da budeš dio Surf Shop tima.

Surf shop – nudi posao – voditelja prodaje

23.10.19 Želiš postati dio najkul tima? Surf Shop traži voditelja prodaje. Tražiš posao u ugodnoj radnoj atmosferi. Surf Shop tim traži osobu koja će povezati strast prema windsurfingu, snowboardingu, Stand Up Paddlingu s poslom. Naš je moto, ako već moramo raditi neka to bude nešto što zbilja volimo.

Surf Shop nudi posao – administracija/prodaja

09.10.19 Želiš postati dio najkul tima? Tražiš posao u ugodnoj radnoj atmosferi. Organizirana si i pedantna osoba, Excel imaš u malom prstu, a zbrajaš bolje i od samo kalkulatora? Uz to su ti snowboarding, windsurfing, SUP i kajak fora, onda si idealna osoba da budeš dio Surf Shop tima. Tražimo osobu za rad u administraciji i komunikaciji s klijentima. Baci oko na oglas

STARBOARD 2020. – Windsurf & SUP akcija

19.09.19

Windsurfing boomovi (lukovi) – sezonska rasprodaja

05.09.19

Windsurfing jarboli – sezonska rasprodaja

29.08.19

Windsurfing jedra – sezonska rasprodaja!!!

23.08.19
Arhiva vijesti:

Baci like

Jubito

Newsletter

Surf Mania vijesti

Snowboard ...ing - Mali Surf Shop vodič za kupovinu prve/prave opreme...

AVANTURA ZVANA SNOWBOARD.....ING


Svako zimsko jutro gledate ovakve fotke i konačno ste se odlučili skupiti hrabrosti i krenuti u pustolovinu zvanu bordanje, ali bez opreme neće ići. Barem one osnovne... što znači snowboard daska, vezovi i buce.

Možda će vam ovaj mali Surf Shop vodič za kupovinu pomoći da lakše odeberete pravu/prvu opremu a da pri tome ne zaboravite neki važan element. Mi kao snowboard core shop smo vam odlučili pomoći.


Što je core shop? Core shop je specijalizirani shop koji vode snowboarderi s iskustvom i znanjem kako bi Vam prvenstveno dali pravi savjet. Ne mora to biti samo savjet o veličini, modelu i karakteristikama snowboard daske, vezovima ili bucama koje će vam olakšati napredak i pretvoriti bordanje u još veći gušt, već i o razlikama između na tržištu dostupnih "pur-pjena dasaka" i kvalitetnih full wood dasaka. Također o razlikama između novih i izraubanih rabljenih daska i između dasaka koji su došli direktno iz tvornice i onih koji su se eventualno zadnjih 4-5 godina sušili u nekom skladištu ili tavanu.

Daska od daske se razlikuje i to je nezaobilazna činjenica isto kao i način i stil vožnje.

Danas tržištem dominiraju Rocker snowboard daske (konveksnog oblika u području između vezova), koje se definitivno lakše voze, pružaju sigurnost i stabilnost te vam opraštaju početničke greške i pomažu u bržem i lakšem napretku. A najviše se koriste u freestyle i park vožnji. I tu se baziraju sve početničke pa i napredne freestyle daske osim ako niste skloni sadomazohizmu pa si želite život zagorčat nečim težim.

Uz Rocker snowboarda proizvode se i "klasični" camber snowboardi koji su konkavnog oblika u području vezova. Mrvicu su tvrđi od Rocker snowboarda i malo teže se savijaju te pružaju bolje prijanjanje daske na ledu te kontrolu plovidbe po dubokom snijegu- powderu. Najviše se koriste za freeride i duboki snijeg, kod viših i težih vozača isto kao i all-mountain snowboard.


Isto tako obje vrste dasaka dostupne su u više oblika: "shapeova".

All mountain directional – usmjerena daska sa malo više nosa nego repa i tvrđa daska na području repa radi lakše kontrole u dubokom snijegu
Directional twin – zlatna sredina ni AM Directional ni True Twin, usmjerena daska koja ipak nudi malo opušteniju vožnju
True Twin – Daska čiji nos i rep su jednaki, daska koja vam nudi kretanje u svakom smjeru, lakšu i dinamičniju vožnju. Naša preporuka prilikom biranja početnicke daske.

Mislimo da je to to... sad... koju dasku odabrati?LEKCIJA 1: SNOWBOARD DASKE

Ono što mi nudimo je LIBTECH/GNU ili ELAN muške daske te ROXY/ELAN ženske daske.
Također, nudimo daske na Close Out 2016 popustu.

Ako ste početnik - treba vam rocker snowboard All mountain, možda srednje tvrdi freestyle, nikako NE tvrdi freeride ili neki race snowboard model. Veličina daske bira se prema visini i težini (po Pe-Esu to bi trebalo biti u idealnom slučaju između brade i vrha nosa) npr. recimo visoki ste između 170 i 185 cm imate između 70 i 85 kg vaš bi izbor bio neki all mountain između 154 i 160 cm.

Kod djevojaka mrvicu je drugačije. Djevojke žele biti posebnije pa i imati poseban grafički dizajn i isticati se na stazi, ali najbitnija stavka je bitnije je to da su te daske za razliku od muških u istoj dužini nešto uži (za manja stopala) i nešto mekši (za manju težinu). To je to.

ELAN Snowboards...

Elan je proizvođač što velika večina brandova nisu ili pokušavaju bit,

dapače jedan veliki broj velikih brandova (tipa Nitro, Bataleon, Capita)

renta tvornicu i proizvodi se u Elanu. Ipak ELAN je za sebe zadržao ono

najbolje. Tako je ELAN INVERSE najlakša freestyle daska na svijetu, dok je ELAN VERTIGO kao najtvrđi i najbrži snowboard svrstan u kategoriju Aggressive freeride i boardercross! Naravno tu je i EL GRANDE - najšira all mountain daska na svijetu za one sa nogom od 45-46 nadalje!

FLOW Snowboarding je opet priča za sebe, to je brand poznat po inventivnosti i odličnom teamu koji na čelu sa SCOTTY LAGO-m (Brončana medalja na ZOI Vancuver - SUPER PIPE disciplina) već nekoliko godina rastura svjetsku freestyle scenu s fantastičnim modelima i još boljim grafikama

LIB-TECH (u tu grupu spada GNU i ROXY) je poseban. Rijetko viđene na stazi češće na najboljim snowboard filmovima i na nogama najboljih vozača. Ručno rađene snowboard daske od najjačih, najotpornijih, najlakših materijala. Daske za odlikaše koje ne zadovoljava ništa manje od savršenstva.

LEKCIJA 2: SNOWBOARD VEZOVI

Vez je alat koji prenosi svaki vaš pokret na dasku, ovisno od stila i načina vožnje najčešće što je prijenos direktniji to je bolje. Uz prijenos važna je i jednostavnost i brzina korištenja. Vezovi se u osnovi dijele na Freestyle (uglavnom mekši vezovi, novi dolaze i bez highbacka – stražnje podrške kako bih se trikovi lakše izvodili), Freeride (tvrđi vezovi) i All Mountain (vez srednje ili mekše tvrdoće).
Uglavnom Flow je prije deset godina patentirao revolucionarni vez koji zadnje dvije godine mnogi brandovi pokušavaju neuspješno ili poluuspješno kopirati.

MUŠKI VEZOVI

ŽENSKI VEZOVI

CLOSE OUT VEZOVI 2016

Osnova FLOW vezova su:
a)
Jedinstveni sistem trokuta sile koji zajedno sa širokim strapom čini vez kompaktnim i savršeno drži vaše stopalo. Brutalno.
b) Nevjerojatno jednostavan ulazak i izlazak iz vezova. Uz to prednosti FLOW sistema su što kada jednom podesite širinu strapa to više ne trebate dirati već samo jednostavnim pokretom zatvorite highback kod ulaska - 3 sec ili otvorite kod izlaska - 2sec.LEKCIJA 3: SNOWBOARD BUCE

Buce su definitivno najvažniji element, jer su vam direktno na stopalima, provodite u njima i preko 8 sati i ako vam ne pristaju kako spada mogu upropastiti cijeli užitak boardanja. Dajte si vremena kod isprobavanja buca kako biste pronašli model koji vam paše i kupili pravu veličinu, jer buce se ne kupuju kao cipele, buce trebaju malo biti knap uz nogu (trebate osjetiti lagano palac) jer ako su imalo prevelike, umjesto da upravljate board peta će vam putovati gore dolje unutar buce, što osim lošeg upravljanja može dovesti i do povrede.

MUŠKE BUCE

ŽENSKE BUCE

CLOSE OUT BUCE 2016


LEKCIJA 4: KACIGE, KAO TAKVE

KACIGA - Kacige stavljamo iznad "ostale opreme" jer pretpodstavljamo da vam je mozak prilično važan organ, navodno.

Prilično smo dugo tražili brand koji objedinjuje tri važne kvalitete:
a) funkcionalnost - da je kaciga čvrsta, lagana i ergonomski savršena
b) dizajnom privlačna
c) cijenom prihvatljiva.

Uglavnom kod svih europskih brandova barem je jedna od tri važnih kvaliteta bila neprihvatljiva. U Americi smo otkrili veliki BERN. ... dođi, vidi, probaj i svidjet će ti se.

KACIGE BERN MUŠKE

KACIGE BERN ŽENSKE

CLOSE OUT 2016


LEKCIJA 5: SNOWBOARDING HLAČE I JAKNE

Ponovno iznimno važan elementi za vaše zdravlje i užitak u boardanju. Preporuka je da uzmete minimalno 5000mm (5k) vodonepropusnosti i prodišnosti, po mogućnosti i više jer 15000mm (15k) već pruža pravi komfor. Ako ste malo proučavali snowboarding scenu HORSEFEATHERS vam je onda dobro poznat brand, ukoliko niste sigurno imamo neko rješenje za vas.


LEKCIJA 6: GOGGLE
Ove male zgodne naočalice dobro dođu kada jurite 100km/h po stazi - nebi bilo zgodno da uleti muha u oko, jelda? Također, nove tehnologije omogućile su polazirana stakla koja se ne magle tako da vam je vid 20/20 i po snijegu, i po kiši, i po magli a i po suncu!
Bern, kao vrhunski proizvođač je mislio i na to!

CHEKIRAJ GOGGLE

LEKCIJA 7: SVE OSTALO
Ostala oprema, a poprilično poželjna... 3m špage, motorna pila, ključ 12, gedore, cvik-cange i pol litre jeftinog francuskog konjaka...

Stompads - protuklizna guma, poželjno, da vam se nebi noga klizala kad silazite sa sjedežnice ili se vučete na sidru - od 80 kn na više..

ŠtitniciUnderpants (dupeštitnik iliti mekani štitnik trtice) koji sigurno spada u dio opreme koji nose skoro svi rideri bez obzira na staž, godine i ljepotu. Zašto? To shvatite pre kasno kad kao početnik ljosnete na nezaštićenu guzicu i dok se uz bolne grimase valjate u snijegu i mislite da vam je pukla trtična kost, psujete što niste poslušali savjet iskusnih ili jednostavno investirate tih 400tinjak kn... Također štitnici za koljena koji su preporučljivi kako za početnike tako i za ekstremne ridere. Kornjača - (jer actually izgledate kao nindža kornjacha) poznatiji kao štitnik kičme - ak' se mislite zabavljat na jako tvrdoj podlozi, parku ili pak voziti street. Ne bi bilo loše imat... a to košta cca. 800kn

Board-lock i alat - I sitno je bitno. Mali lokot jer ako pak mislite popiti (previše) ili pojesti nešto pored staze, upozoravamo vas da se i snowboardi kradu, a tim se lopovima neda baviti vašom zaključanom snowboard daskom kad ih sigurno desetak leži nezaštićeno u blizini.

Boardbag - je zgodna torba u koju ovisno o veličini stane obično kompletan snowboard s vezovima + buce + mokre rukavice + još par sitnica. Da se ne ljute na vas u ZETu ili da ne namočite cijeli auto i zamažete ga miksom bljuzge, soli, blata i sličnih stvari koje se naleze uz cestu, parking ili whatever...

Snowboard čarape - fine, tople, s točkicama, s crtama, čupave i duge... a dosežu sve do koljena. Horsefeathers čarape sa thermalite materijalima griju i zadržavaju toplinu vaših stopala. Nema zezanja. Ne morate ni razmišljat morate imat...

Kape - za što šarenije trenutke na stazi uz topla uha i bez glavobolja...

Rukavice - vrlo bitne!

Ne postoji ništa gore od smrznutih prstiju, osim smrznutih prstiju i vezanje buca na žnjirance. U našem asortimanu možete pronaći POW rukavice MUŠKE I ŽENSKE - jedne od najpoznatijih firmi na planeti. Rukavice sa tehnologijom koje su tople i ugodne čak ako i promoče.SPREMNI STE ZA PUUNO SNIJEGA, POWDER I DUGU ZIMU :)


...e da postoje jos bandanne i marame da vas ne boli grlo i sinusi kao i naočale tzv. gogle koje osim što sprječavaju da vam snijeg ulazi u oči, kiša, magla ili nešto sa staze. Također poboljšavaju vid jer su viziri napravljeni da povećaju kontrast... i sad morate svratiti do nas...


PROVJERENO IMAMO NAJNIŽE CIJENE U EU!

A gdje su još akcije i poklon i najam opreme i SNOWBOARD ŠKOLA!

To je više od Core Shopa.

Trebate više informacija...?

Zovite nas ili pišite:
01.3630.921 / 099.3630.921
shop@surfmania.net / daska@surfmania.net

Ukoliko dolazite samo da se podsjetimo, naše radno vrijeme je:
pon-pet: 12-20h / sub: 10-14h

Isto tako nudimo sve oblike najpovoljnije kupnje...
Na rate, bezkamatno i bez naknade uz mjesec dana počeka!
Primamo Visa, Mastercard, American Express i Maestro kartice.

e sad... kako do shopa?Prijava u shop

Korisničko ime (e-mail adresa)

Lozinka

Prijavite se s vašim Facebook računom:

Spoji se putem Facebooka

Zaboravili ste lozinku?

Registracija